Restaurant

Le temps de vivre

Légende

A vivre

Séjourner

Déguster

Audioguide

1 heure 36 min pour venir en vélo de Furfooz, Belgique (15,9km)

Google
Delen

Wéris
Fagne Famenne

Aan de rand van de Fagne-Famenne, waar de hoge beboste hellingen overgaan in een glooiend en kleurrijk landschap van akkers en weiden, ligt een traditioneel ogend dorpje: Wéris. Hier bekroont de opvallende leistenen torenspits de romaanse Sint-Walburgakerk.

Provincie: Luxemburg
Gemeente: Durbuy

Langs de vele kronkelende straatjes en wandelpaden wordt de liefhebber van mooie oude stenen gebouwen al snel bekoord door de charme van dit plattelandsdorp. Maar vooraleer u door het omringende platteland gaat struinen, op zoek naar de legendarische stenen (het Duivelsbed, de Pierre Haina (Steen der Ouden) en de Pas-Bayard (hoefafdruk van het Ros Beiaard)) en de meest prestigieuze en tevens best bewaarde megalitische site van Wallonië, moet u beslist eerst eens door de oude dorpskern lopen om er het rijke erfgoed te bewonderen: huizen en boerderijen met lange gevels in vakwerk, met afwisselend kalk- en zandsteen, die hier en daar plaats ruimen voor opmerkelijke details zoals bakovens, kapelletjes en bijzondere bomen.

Een bezoekje aan het Megalietenhuis is een gesmaakte afsluiter voor uw wandeling, om er een heerlijk frisse Dolmenius te proeven…

© Foto's: 4 Christian Collet / 1-2,8-17 Mark Rossignol / 3 François Delfosse / 5-7 PBVW

Links

 

Informatie

Office du Tourisme de Durbuy
Grand’Rue 24
6940 Barvaux
086/21 98 68
www.bdd.tourisme.durbuy.be

Maison du Tourisme du Pays d'Ourthe & Lesse
Grand'Rue, 16
6940 Barvaux-sur-Ourthe
Tél. : + 32 (0)86 21 35 00
www.famenneardenne.be