Restaurant

Le temps de vivre

Légende

A vivre

Séjourner

Déguster

Audioguide

1 heure 36 min pour venir en vélo de Furfooz, Belgique (15,9km)

Google
Delen

Torgny
Lotharingen

Een bevoorrecht microklimaat, een zacht glooiend landschap en het patina van goudkleurige gevels en Romeinse dakpannen… U bent aangekomen in het hart van de Belgische Provence!

Provincie: Luxemburg
Gemeente: Rouvroy

Torgny, een zuidelijk Lotharings dorpje, leunend tegen een heuvelwand, wordt door het omringende Ardense massief beschermd tegen de gure noordenwind. Hierdoor ontstaat een mild klimaat, dat tot op vandaag nog steeds wijnbouw toelaat: Le Poirier du Loup, Les Fouchères en L’épinette zijn drie wijngaarden die u een wijn voorstellen die u zeker niet onverschillig zal laten! Wandelend langs de steile straten richting de Chiers treft u niet alleen heel wat beschermd erfgoed aan (een kapelletje, een wasplaats en twee traditionele hoeves), maar ook het natuurreservaat Raymond Mayné en prachtige vergezichten over het omringende Franse en Belgische landschap.

Als de zachte julimaand u weet te overtuigen, mag u ten slotte het buitengewone feest van kunstenaars en ambachtslieden niet missen, dat het dorp op de 3e zondag van juli extra sfeervol maakt!

© Foto's: 1-2,4,8-11,14,16,18-22 Mark Rossignol / 6-7,15 François Delfosse / 3,5,12,17 PBVW

Links

 

Informatie

Syndicat d’Initiative « Le Méridional »
Place Albert Paul, 6
6767 Torgny
Tél. : + 32 (0)63 57 83 81
www.torgny.be

 

Maison du Tourisme de Gaume
Rue des Grasses Oies, 2b
6760 VIRTON
Tél. : + 32 (0)63 57 89 04
www.soleildegaume.be