Restaurant

Le temps de vivre

Légende

A vivre

Séjourner

Déguster

Audioguide

1 heure 36 min pour venir en vélo de Furfooz, Belgique (15,9km)

Google
Delen

Sosoye
Condroz

Sosoye is een charmant dorpje in de Condroz, gelegen aan de wilde, pittoreske meanders in de Vallei van de Molignée. De kern van dit lieflijke dorpje, opgetrokken in typische kalksteen, ligt grotendeels langs de hoofdstraat.

Provincie: Namen
Gemeente: Anhée

Een aantal gebouwen op een kleine heuvel trekken al snel de aandacht: de prachtig gerestaureerde Geboortekerk uit de 18e eeuw, een beschermd monument, en de dichtbijgelegen pastorie en tiendenschuur uit de 17e eeuw, die ook door Monumentenzorg is beschermd. Brouwerij Baudart is eveneens een ommetje waard. De site wordt doorkruist door de voormalige spoorlijn 150 Tamines - Dinant (sinds 2008 ingericht voor gebruik door RAVel). Vreemd genoeg hoort u hier geen trein voorbij tuffen… alleen het zachte gepiep van draisines die vandaag over de sporen fietsen!

U moet dit vervoermiddel zeker eens uitproberen! Het is weliswaar veel minder snel, maar u wordt beloond met schitterende uitzichten over de vallei. Slapen en eten is in Sosoye geen probleem voor toeristen. Toch een goede raad van de "montagnards", zoals de inwoners van Sosoye genoemd worden: denk eraan om smeerolie en krammen mee te nemen als u de top van de Ranzinelle berg wilt bereiken!

© Foto's: 1 Christian Collet / 2 Aerialmedia / 4-11,14,16 Mark Rossignol / 3,12-13,15 François Delfosse

Links

 

Informatie

Syndicat d’Initiative d'Anhée Meuse-Molignée
Rue de la Molignée, 8
5537 Anhée
Tél.: + 32 (0)82 61 39 00
www.meusemolignee.be

Maison du Tourisme Vallée de la Meuse Namur-Dinant
Avenue Colonel Cadoux, 8
5500 DINANT
Tél. : +32 (0)82 22 28 70
www.dinant-tourisme.com