Restaurant

Le temps de vivre

Légende

A vivre

Séjourner

Déguster

Audioguide

1 heure 36 min pour venir en vélo de Furfooz, Belgique (15,9km)

Google
Delen

Ragnies
Plateau van de Henegouwse leemstreek

Ragnies strekt zich uit langs de beek Marais, in de buurt van Thuin, in het zuiden omzoomd door het bos van Luiseul en in het noorden door het bos van Agaises.

Provincie: Henegouwen
Gemente: Thuin

De dorpskern is omgeven door akkerlandschappen met bekoorlijke namen, zoals Blanchamps, Cocriamont, Gravelotte, Champ du Marais of Champ d’Hymnée. De gedeeltelijk romaanse Sint-Martinuskerk nodigt u uit om in dit dorp even op verkenning te gaan! De helft van de opmerkelijke eikenhouten koorstoelen bevindt zich in een zeer gelijkaardige kerk, namelijk de kerk van Cockayne in Engeland. De "Ragnicoles", zoals de inwoners van Ragnies zich noemen, zijn echter vooral trots op hun grote hoeven opgetrokken in kalksteen en baksteen aan de rand van het dorp. Het lijken heuse miniatuurdorpen, met woonkwartieren, schuren, paardenstallen en veestallen, werkplaatsen…

Deze boerderijcomplexen hebben welluidende namen: Maison Espagnole, Fermes de la Cour, Rose, … De vereniging "Vicquy à Ragnies" nodigt u uit om tijdens de talrijke evenementen dit authentieke en vooral in het voorjaar fleurige dorp te ontdekken. U zult ongetwijfeld niet kunnen weerstaan aan de verleiding om te proeven van de kaas en het bier van de abdij van Aulnes, of van de fruitige wijnen… Gezondheid!

© Foto's: 3 Christian Collet / 1-2,4,7-14 Mark Rossignol / 5-6 François Delfosse

Links

 

Informatie

Office du Tourisme de Thuin
Grand'Rue, 36
6530 Thuin
Tél. : + 32 (0)71 55 94 11
www.thuin.be

Maison du Tourisme Pays des Lacs
Route de la Plate Taille, 99
6440 Boussu-Lez-Walcourt
Tél. : + 32 (0)71 14 34 83
www.visitpaysdeslacs.be