Restaurant

Le temps de vivre

Légende

A vivre

Séjourner

Déguster

Audioguide

1 heure 36 min pour venir en vélo de Furfooz, Belgique (15,9km)

Google
Delen

Ny
Fagne Famenne

Ny ligt genesteld midden in een bread dal omzoomd door beboste bergkammen, doorkruist door twee beken: de Naive en de Douyet. Het dorp dankt zijn schoonheid aan de combinatie van natuursteen en water.

Provincie: Luxembourg
Gemeente: Hotton

De traditionele bouwstijl van Ny bezorgt het dorp een landelijke aanblik, waar lichtgrijze en donkergrijze tinten van de bouwstenen en de daken in een subtiel spel van kleuren elkaar harmonieus afwisselen. Langs de straatkant vertonen de huizen en boerderijen van kalksteen hier en daar topgevels in vakwerk en baksteen. De fonteinen en drenkbakken, die tegen de muur van de kerk en van de pastorie zijn te vinden, zijn elementen die de identiteit van dit dorp bepalen. Wanneer u door de straten rue de l’Espinette, rue des Fontaines en enkele nabijgelegen steegjes wandelt, wordt uw aandacht getrokken door de talrijke voorbeelden uit de 18e en 19e eeuw die u langs uw pad aantreft…

Uw blik zal zeker blijven haperen aan de kerk en de indrukwekkende kasteelhoeve, die allebei door hun rijke geschiedenis en hun bouwstijl het historische centrum van het dorp een onmiskenbare, monumentale indruk bezorgen. Uiteindelijk zult u pas echt helemaal overtuigd zijn wanneer u tijdens uw wandeling vanuit het dorp op het groene platteland terecht komt en langs opmerkelijke staaltjes populair erfgoed voorbij komt. Geen tijd te verliezen, dus: veel plezier!

© Foto's: 1 Christian Collet / 4-5,7-15 Mark Rossignol / 3 François Delfosse / 6 PBVW

Links

 

Informatie

Syndicat d’Initiative de Hotton
Rue Haute, 4
6990 Hotton
Tél. : + 32 (0)84 46 61 22
www.hotton-tourisme.be

Maison du Tourisme du Pays d'Ourthe & Lesse
Place de l'Etang, 15
6900 Marche-en-Famenne
Tél. : + 32 (0)84 34 53 27
www.famenneardenne.be