Restaurant

Le temps de vivre

Légende

A vivre

Séjourner

Déguster

Audioguide

1 heure 36 min pour venir en vélo de Furfooz, Belgique (15,9km)

Google
Delen

Nobressart
Lotharingen

Nobressart duikt op midden in een natuurlijk glooiend amfitheater omgeven door een bekoorlijk landschap. De heldere tinten van de gepleisterde gevels en het blauw van de leistenen daken vormen een pittoresk contrast met de groene omgeving.

Provincie: Luxemburg
Gemeente: Attert

Dit dorp, gelegen nabij vier kleine valleien, ontleent zijn charme aan een harmonieuze dualiteit: Ardens ogende gebouwen staan er broederlijk naast mooie, typisch Lotharingse woningen. Kleine zijstraten van de hoofdstraat vormen minuscule wijken die uit slechts enkele huizen bestaan. Een trosvormige structuur die, mede door het riviertje Nobressart en haar zijriviertjes, dit traditionele, homogene dorp een luchtige toets geeft. Boven aan de hoofdweg bevindt zich de kerk gewijd aan Johannes De Doper, die boven de dorpskern met haar merkwaardige woningen uittorent.

Tijdens uw verkenningstocht zult u de subtiele wisselwerking tussen vroeger en nu opmerken: geïntegreerde nieuwe woningen en een doordacht aangelegd straatbeeld worden afgewisseld door oudere gevels, gekenmerkt door koetspoorten of hooizolderraampjes.

© Foto's: 1-15 Mark Rossignol

Links

 

Informatie

Syndicat d’Initiative du val d'Attert
Voie de la Liberté, 107
6717 Attert
Tél. : + 32 (0)63 22 26 17
www.attert-tourisme.be

Parc Naturel Au Pays de l'Attert
Voie de la Liberté, 107         
6717 Attert
Tél. : + 32 (0)63 22 78 55
www.aupaysdelattert.be

Maison du Tourisme du Pays d'Arlon
Rue des Faubourgs, 2
6700 Arlon
Tél. : + 32 (0)63 21 94 54
www.arlon-tourisme.be