Restaurant

Le temps de vivre

Légende

A vivre

Séjourner

Déguster

Audioguide

1 heure 36 min pour venir en vélo de Furfooz, Belgique (15,9km)

Google
Delen

Mozet
Condroz

Ingebed tussen de heuvels van de Condroz ligt Mozet midden in het groen: weilanden, bosjes en tuinen omzomen dit charmante, middeleeuws aandoend dorpje.

Provincie: Namen
Gemeente: Gesves

De op een heuvel gelegen Sint-Lambertuskerk ligt in het dorpscentrum van Mozet. Deze oude dorpskern wordt gekenmerkt door mooie kalkstenen huizen met daken bedekt met leisteen. Langs de oevers van de Tronquoy, een rustig beekje dat door het dorp kabbelt, treffen we twee majestueuze vierkantshoeves aan, die in vroeger tijden het epicentrum van de landbouwactiviteit waren. Een van deze hoeves, de Royer-boerderij, heeft een beschermde Romaanse toren. Het kasteel van Mozet, gelegen aan de rue du Tronquoy, domineert de hoger gelegen punten. Dit indrukwekkende, vierzijdige bouwwerk in kalksteen werd opgetrokken in de tweede helft van de 17e eeuw.

Vandaag huisvest het kasteel een vakantiecentrum. Het gehucht Goyet dat aan Mozet grenst, is zeker de moeite waard als tussenhalte: de grotten en spelonken, en de "Demoiselles", beschermde rotsen gelegen in Les Forges, vormen een perfecte aanvulling tijdens uw verkenningstocht!

© Foto's: 3 Christian Collet / 2,4-10 Mark Rossignol / 1 François Delfosse

Links

 

Informatie

Service Culture et Tourisme de l'Administration Communale de Gesves 
Chaussée de Gramptinne, 112
5340 Gesves
Tél. : + 32 (0)83 67 02 14 
www.gesves.be/tourisme

Maison du Tourisme Condroz-Famenne
Place Monseu,23
5590 Ciney
Tél. : +32(0)86 40 19 22
www.valleesdessaveurs.be