Restaurant

Le temps de vivre

Légende

A vivre

Séjourner

Déguster

Audioguide

1 heure 36 min pour venir en vélo de Furfooz, Belgique (15,9km)

Google
Delen

Lompret
Fagne Famenne

Op vijf kilometer van Chimay ligt het dorpje Lompret in een meander van de rivier Eau Blanche. Vele archeologische vondsten bevestigen dat dit plaatsje al sinds lang vervlogen tijden wordt bewoond…

Provincie: Henegouwen
Gemeente: Chimay

De oude dorpskern is het overblijfsel van een feodaal kasteel. De neogotische Sint-Niklaas parochiekerk staat op de plaats van een vroegere kapel, die bij het kasteel hoorde. Het lange silhouet van het dorp wordt gevormd door een eenvoudige, langgerekte woonkern uit de 18e en 19e eeuw, opgetrokken in kalksteen of met gevels in lichte tinten geschilderd. De brug uit de 18e eeuw en het kerkelijke erfgoed zijn zeker een kijkje waard. Ga op verkenning in deze landelijke omgeving, gelegen in een zee van groen, die onze aandacht des te meer verdient door de vele, opmerkelijke bomen, met name de taxus.

Volgens de legende zou iedere Romeinse soldaat die in een vreemd land sterft pas van de eeuwige rust kunnen genieten als hij begraven wordt met taxusbessen uit zijn geboorteland. Wellicht kan de spontane aanwezigheid van deze bomen - uniek in België - worden verklaard door de aard van de bodem en het ietwat "mediterrane" klimaat van de Venen in de Calestienne. Maar laat dit gemijmer u er niet van weerhouden om te genieten van een heerlijke schotel: de escavêche. Smakelijk!

© Foto's: 1 Christian Collet / 2-5,7-8 Mark Rossignol / 6 PBVW

Links

 

Informatie

Chimay Promotion
Grand'Place, 1
6460 Chimay
Tél. : +32 (0)60 21 54 04
www.chimaypromotion.be

Maison du Tourisme Pays des Lacs
Rue de la Plate Taille, 99 
6440 Boussu-Lez-Walcourt
Tél. : + 32 (0)60 21 98 84
www.visitpaysdeslacs.be