Restaurant

Le temps de vivre

Légende

A vivre

Séjourner

Déguster

Audioguide

1 heure 36 min pour venir en vélo de Furfooz, Belgique (15,9km)

Google
Delen

Laforêt
Ardennen

Het Ardense dorpje Laforêt ligt verscholen in het groen aan de linkeroever van de Semois, omgeven door akkers waar vroeger vooral tabak werd geteeld.

Provincie: Namen
Gemeente: Vresse-sur-Semois

Dit karaktervolle, ongerept dorpje is een conglomeraat van kleine boerderijen opgetrokken in de typische leisteen afkomstig uit de steengroeven in de buurt, geconcentreerd rond twee parallelle straten langs de kerk. Maar het is ook een dorp van geheimzinnige legenden en fantastische verhalen, zoals de verhalen van de schrijver Adrien de Prémorel. Wie zit daar trouwens bij de drenkbak? Dat is Pépé Crochet - komaan, hij roept ons!

De brede, zeer bijzondere daken, die "faisiaux" worden genoemd, overdekken een grote woning, volledig opgetrokken in leisteen. Een typisch Ardens decor vervolledigt het plaatje: geluksbrengers en beschermamuletten in de vorm van een hart, aangebracht op de muren van de schuren, ronde vensters in leisteen, houten deurstijlen en raamkozijnen. Aan de rand van het dorp bestaan nog steeds wasplaatsen en drenkplaatsen. U treft ook enkele tabakdroogschuren aan, die vandaag een andere bestemming hebben. Op gebied van erfgoed vermelden we de Sint-Agathakerk, met versieringen van Jean-Marie Londot, een kunstenaar uit Namen. In de zomermaanden moet u zeker eens uw moed op de proef stellen om de Semois over te steken via de avontuurlijke brug "Pont de Claies".

Laforêt op google street view

© Foto's: 4 Aerialmedia / 1-3,5-8,10-15 Mark Rossignol / 9 Emilie Goffin

Links

 

Informatie

Maison du Tourisme du Pays de Bouillon en Ardenne

Quai des Saulx, 12

6830 Bouillon

+32 61 46 52 11

www.bouillon-tourisme.be 

Centre culturel touristique de Vresse-sur-Semois

Rue Alberty Raty, 83

5550 Vresse-sur-Semois

+32 (0)61 29 28 27

www.vresse-sur-semois.be

Een e-mail verzenden