Restaurant

Le temps de vivre

Légende

A vivre

Séjourner

Déguster

Audioguide

1 heure 36 min pour venir en vélo de Furfooz, Belgique (15,9km)

Google
Delen

Chardeneux
Condroz

Het dorp Chardeneux lijkt op de zuidelijke helling van een bergkam geplekt. Het strekt zich lange deze helling uit naar beneden, in de richting van een beek die door de vochtige weiden kronkelt.

Provincie: Namen
Gemeente: Somme-Leuze

De Romaanse kerk, met haar achthoekige torenspits geflankeerd door vier torentjes, brengt u meteen naar het pleintje dat het ware hart van het dorp vormt. Van hieruit vertakken zich schilderachtige straatjes, waar in de zomer uitbundige bloemen aan de gevels voor een idyllisch plaatje zorgen. De bouwstijl, typisch voor de architectuur van de Condroz uit de 18e en 19e eeuw, vormt een opmerkelijk geheel dat extra in de verf wordt gezet door verbouwingen die perfect bij de traditionele bouwstijl aansluiten. Deze stijl kenmerkt zich door overheersend grijze en zwarte tinten van kalksteen en leisteen. Door de grote verscheidenheid en de vele bijgebouwen, aangepast aan de glooiingen van het reliëf, ontstaat een aantrekkelijk bouwkundig geheel dat voor een levendig straatbeeld zorgt. Wandelend door de straten en steegjes komt u onder de indruk van dit vredig dorpje, waar landbouw en wonen perfect op elkaar aansluiten. Bent u er een beetje stil van geworden? Verfris u dan even aan de fontein: het water is hier drinkbaar.

© Foto's: 4 Christian Collet / 2 Aerialmedia / 9-10 Gérard Michel / 1,3,6-8,12-14 Mark Rossignol / 11 François Delfosse / 5 PBVW

Links

 

Informatie

Asbl Chardeneux
Rue de Chardeneux 26
5377 Chardeneux-Bonsin
Tél. : +32(0)86 34 44 07

Syndicat d’Initiative de Somme-Leuze
Rue du Centre 1 
5377 Baillonville
Tél. : + 32 (0)86 32 25 67
administration@sommeleuze.be

Maison du Tourisme Condroz-Famenne
Place Monseu,23 
5590 Ciney 
Tél. : +32(0)86 40 19 22
www.valleesdessaveurs.be