Natuurvereniging Cercles des Naturalistes de Belgique CNB

Vereniging zonder winstoogmerk, opgericht in 1957, die jongeren en volwassenen groepeert die zich interesseren voor natuurstudie, natuurbehoud, bescherming van het milieu en geïntegreerd toerisme.

De "Cercles" organiseren talloze, zeer gediversifieerde activiteiten voor opleiding, verkenning ... die openstaan voor iedereen in de Franstalige en Duitstalige regio's van het land. Wij groeperen bijna 10.000 leden en geven een driemaandelijks tijdschrift uit, "L'ÉRABLE", waar onder andere alle activiteiten worden aangekondigd. In samenwerking met het Nationaal Verbond voor Natuurbescherming treedt de vereniging regelmatig op om de natuur en het milieu te verdedigen.

De "Cercles" beheren natuurreservaten in Wallonië en helpen bij het beheer van natuurreservaten van aanverwante verenigingen, ze organiseren excursies in alle Franstalige en Duitstalige streken van het land, studiereizen (flora, fauna, landschappen, regio's ...), opleidingen voor natuurgidsen, gediversifieerde stages en natuurlessen (voor volwassenen in voortgezette opleiding, voor natuurliefhebbers en voor scholen) ... die openstaan voor iedereen.

Naast het Centre Marie-Victorin te Vierves-sur-Viroin organiseren drie andere centra eveneens activiteiten te Brussel, Hoei en Longlier. Met de steun van de ULG Gembloux Agro-Bio-Tech is de vereniging de drijvende kracht van het Natuurpark Viroin-Hermeton.

Onze opleidingen bieden de deelnemers nieuwe inzichten, kennis, inzicht … die zullen leiden tot wijzigingen in hun gedrag als burgers door de combinatie van hun "theoretische kennis" met hun "deelnemend leervermogen". Deze opleidingen richten zich tot iedereen en vereisen geen voorkennis.

 

Praktisch

Cercles des Naturalistes de Belgique
21 rue des Ecoles
5670 vierves-sur-viroin
http://www.cercles-naturalistes.be/

Een e-mail verzenden Een route berekenen